top of page
IMG_7592
IMG_7592
press to zoom
IMG_7591_edited
IMG_7591_edited
press to zoom

Vertel eens......

Om de relatie tussen de mantelzorger en de persoon met beginnende dementie te versterken en om gesprekken op gang te krijgen, is er een spel ontwikkeld, een kwartet spel. Het kwartet spel is gekozen omdat het een relatief makkelijk te spelen spel is, een kwartet van vier kaarten verzamelen, in
dezelfde categorie. De kwartet kaarten zijn verdeeld in 12 verschillende categorieën, met in elke categorie vier bijbehorende kern begrippen met een passende afbeelding. Deze afbeelding zou ineen later stadium eventueel een persoonlijke afbeelding kunnen worden, waardoor het een herinnering kwartet spel zou kunnen worden.

De categorieën zijn specifiek gekozen omdat deze herinneringen zouden kunnen oproepen,
reminiscentie, bij de persoon met beginnende dementie, en zo aanleiding zou kunnen geven tot een gesprek. Het spelen van dit kwartet spel met elkaar, kan doormiddel van de categorieën en de bijbehorende afbeeldingen, herinneringen oproepen die weer kunnen leiden tot gesprekken. Op deze manier kan de gespreksvoering tussen de mantelzorger en de persoon met beginnende dementie op gang komen, en in stand blijven.

bottom of page