top of page
natalieprobe.jpg

Mijnlablecare

Mijn Lable Care is een uitbreiding op het cliënt-dossier van Lable voor woonzorgcentra. Met dit digitale cliëntendossier is het al mogelijk dat de familie van de bewoner mee leest. Vanuit project Natalie, gaat Lable nog een stukje verder. In co-creatie mag de eindgebruiker zelf zijn eigen dossier invullen en delen met zijn (in)formele zorg.  Op deze manier leren we  hoe ze (op afstand) samenwerken met familie en formele zorg in het dossier. 

Samen beslissingen maken

Op deze manier komen de perspectieven vanuit alle gebruikers samen in het systeem. Het samen beslissingen maken gaat gepaard met een vergelijking van de ervaren autonomie (door de persoon met beginnende dementie zelf) en de perceptie ervan door anderen(mantelzorger, casemanager, wijkverpleegkundige etc.). In de onderhandeling over beslissingen komen verschillende waardes als autonomie, verantwoording, privacy en toerekenbaarheid samen. Aan de hand van het Balancing Autonomy Resonance Design framework en diens ontwerp-principes zijn we aan de slag gegaan met onder andere de social translucence.

Social translucence

Op het moment dat een systeem vanuit verschillende partij-en informatie opslaat. Wordt het direct belangrijk wie die informatie van elkaar ziet en hoe je kan herleiden wie het ziet of heeft gezien (bv. twee blauwe vinkjes in whatsapp). Op deze manier weet je dat je boodschap de gewenste ontvanger bereikt en kun je een volledig beeld schetsen van de samenwerking in het systeem. 

bottom of page